Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Teken de petitie van de Brancheorganisatie

Petitie

Als een laatste redmiddel, heeft de Brancheorganisatie een petitie in het leven geroepen waarmee ze de politiek wil overtuigen van de noodzaak om de bezuinigingen op de kinderopvang voor 2013 terug te draaien.

Brancheorganisatie Kinderopvang zegt zich in toenemende mate zorgen te maken over de effecten van de bezuinigingen op de kinderopvang. Ondanks gesprekken met de woordvoerders kinderopvang in de Tweede Kamer is het de Brancheorganisatie, noch andere belangenorganisaties gelukt om de nieuwe ronde bezuinigingen definitief uit het begrotingsakkoord van 2013 te krijgen.

Vraaguitval
De Brancheorganisatie ziet dat de bezuinigingen tot nu toe al leiden tot enorme vraaguitval onder haar leden, soms zelfs tot meer dan 20 procent. Maar met de bezuinigingen van 2013 zullen nog meer ouders besluiten te stoppen met kinderopvang. De petitie wordt 24 oktober aangeboden aan de woordvoerders kinderopvang van de Tweede Kamer.

Werkgevers, werknemers en ouders
De petitie was eerst alleen toegankelijk voor leden van de Brancheorganisatie, maar is nu opengesteld voor alle werkgevers, werknemers en ouders. Voor iedere categorie bestaat een aparte petitie. De Brancheorganisatie hoopt met heel veel ondertekende petities haar standpunt duidelijk te kunnen maken.

Download de petities hier >>

Op de foto kinderen die in 2005 een petitie voor goede kinderopvang aan de Tweede Kamer aanboden. 

ANP Photo, Juan Vrijdag

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Goed initiatief zou ik zo zeggen. Maar waarom zie ik geen brief staan die is geschreven vanuit de rol en functie vanuit de gastouders? Door de branche zelf het onder geschoven kindje? Ook daar kun je veel steun krijgen en ook voor hen heeft dit alles effect. Ik de brief nog graag komen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.