Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidieaanvraag voor kwaliteitsonderzoek geopend

Onderzoekers kunnen vanaf nu een projectidee indienen en proberen in aanmerking te komen voor een deel van de 2 miljoen euro subsidiegeld die hiervoor beschikbaar is. Alleen onderzoek dat in samenwerking met een kinderopvangorganisatie wordt vormgegeven, maakt kans op subsidie.
onderzoek.jpg
Om te voorkomen dat een onderzoeksresultaat in een la verdwijnt

Dit meldt ZonMw, de organisatie die het programma kwaliteit Kinderopvang organiseert namens het ministerie van Sociale Zaken.  Er zijn drie onderzoeksthema’s waar geld voor beschikbaar is. Dit zijn onderzoek naar de kwaliteit van babyopvang, onderzoek naar het effect van kinderopvang op de ontwikkeling van kinderen en onderzoek naar effectieve interventies gericht op professionalisering van pm’ers.

Samenwerken

Om te voorkomen dat een onderzoeksresultaat in een la verdwijnt, is het van belang dat de wetenschap en de praktijk nauw samenwerken. Een onderzoeker mag niet op eigen houtje opereren, maar moet op voorhand samenwerken met een kinderopvanglocatie of –organisatie. Het doel is dat er goed inzicht komt in wat wel werkt en wat niet.

Subsidieaanvraag

De deadline voor het indienen van een projectidee is 21 maart om 14.00 uur. Op 21 februari organiseert ZonMw nog een informatiebijeenkomst met meer informatie over het project. Het is voor nu alleen mogelijk om een projectidee in te dienen. De meest relevante ideeën krijgen vervolgens toestemming om uitgewerkt te worden tot een volledige subsidieaanvraag. Het programma Kwaliteit Kinderopvang loopt nog tot en met 2020.

Lees meer over de subsidieoproep Kwaliteit Kinderopvang

Wat is precies de aanleiding van de onderzoeksubsidie en waarom wordt er belang gehecht aan een samenwerking met het werkveld? Patty Troost van ZonMw sprak onlangs met Kinderopvangtotaal. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.