Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor duurzame projecten werknemers

Marianne Velsink
Organisaties in welzijn, jeugdzorg en kinderopvang komen in aanmerking voor subsidie voor duurzame projecten voor werknemers. Dit kunnen projecten zijn die gezond en veilig werken stimuleren en mensen langer en gezonder aan het werk houdt. Per project is er 10.000 euro beschikbaar.
Een aanvragen krijgt maximaal de helft van de projectkosten terug
Een aanvragen krijgt maximaal de helft van de projectkosten terug

Dit melden de Brancheorganisatie Kinderopvang en FCB op hun websites. In totaal heeft het ministerie van Sociale Zaken 22 miljoen euro beschikbaar voor projecten die werknemers gezonder en langer aan het werk houden. Het geld komt van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Flexibele werkcultuur

Het geld is beschikbaar voor allerlei vormen van stimuleren maatregelen voor werknemers. Bijvoorbeeld voor het maken van een bedrijfs- of organisatiescan, voor maatregelen die het werk gezonder en veiliger maken of voor het instellen van een flexibele werkcultuur. Op de website van FCB staat een lijst van thema’s die onder de subsidieregeling vallen.

Praktisch

Een aanvragen krijgt maximaal de helft van de projectkosten terug, tot een bedrag van maximaal 10.000 euro. De andere helft moet door hem/haar zelf worden gefinancierd. De aanvraagperiode voor de subsidie is vrij kort: van 19 oktober tot en met 13 november 2015. Deze moet ingediend worden bij het Agentschap SZW.

Gezond en veilig werken

Onlangs is vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de website www.gezondenveiligwerkt.nl gelanceerd. De website maakt onderdeel uit van het programma ‘Zelfregulering gezond en veilig werken’. Met dit programma wil het ministerie een beweging tot stand brengen waarbij branches en bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor het organiseren van gezond en veilig werken en dit borgen in de bedrijfscultuur.

Een goede sfeer op de werkvloer is bepalend voor het functioneren van de organisatie. FCB biedt allerlei handige hulpmiddelen, speciaal gericht op de kinderopvang, die het werkplezier van werknemers en werkgever kunnen vergroten. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.