Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie beschikbaar voor gezonde voedingsactiviteiten

Marianne Velsink
Vanaf het schooljaar 2018-2019 komt er subsidie beschikbaar voor scholen en kinderopvang met het programma Jong Leren Eten. Dit programma streeft naar structurele verankering van voedingseducatie in scholen en lesprogramma’s.

Dit nieuws maakte minister Carola Schouten van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit bekend tijdens de Netwerkdag Jong Leren Eten.

Tuinieren, koken, excursies

Het doel is om met deze nieuwe regeling (buiten)activiteiten te koppelen aan theorie in de klas. Kinderopvangorganisaties kunnen hier ook aan bijdragen. Denk aan tuinieren met kinderen, met elkaar koken of op excursie gaan naar een boer, een kas of een voedselverwerkend bedrijf.

De Gezonde Kinderopvang

Het programma sluit aan bij het programma de Gezonde School waarin zo’n veertig organisaties samenwerken aan het bevorderen van een gezonde leefstijl op scholen. In de kinderopvang bestaat ook een dergelijk project: De Gezonde Kinderopvang. Hierin konden pedagogisch medewerkers en/of pedagogisch beleidsmedewerkers speciale scholing volgen om Coaches gezonde Kinderopvang te worden. In de zomer van 2017 deed het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) onderzoek naar hoe deze scholing in de kinderopvang en bij brede scholen is opgepakt.

Hoe de nieuwe subsidieprocedure vormgegeven gaat worden, wordt binnenkort bekendgemaakt. Lees hier meer over het programma Jong Leren eten


De kinderopvang kan de groente- en fruitinname van kinderen vergroten door meer gezonde tussendoortjes aan te bieden, meer variatie te bieden en het eten van gezonde producten te stimuleren. Dit zagen onderzoekers van het onderzoeksbureau Louis Bol Instituut. Lees meer over dit onderzoek


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.