Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Structureel tekort op kinderopvang

Structureel tekort op kinderopvang

Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager heeft bij het departement kinderopvang een grote financiële tegenvaller aangetroffen. Voor de portefeuille van het ministerie van OCW gaat het om 1 miljard euro.

Kinderopvang en zorg
In totaal over alle departmenten lopen de tegenvallers op 2,5 miljard euro. Naast de kinderopvang noemt de Jager vooral de zorg als departement waar teveel geld is uitgegeven. De Jager wil graag dat elk departement zijn eigen begrotingstekorten oplost, maar denkt dat dit bij de kinderopvang en de zorg heel moeilijk gaat worden.
Volgens voormalig minister Wouter Bos van Financiën zijn dergelijke tegenvallers in het voorjaar geen uitzondering. Hij plaatst ook als kanttekening dat de Jager niks noemt over financiële meevallers.

Bezuinigen
Het kabinet Balkenende IV heeft besloten dat de regering vanaf 2011 met 1,8 miljard per jaar gaat bezuinigen, mits de economie met minstens een half procent groeit. Het Centraal Planbureau (CPB) heeft voor 2011 een groei van 2 procent voorspeld. ‘Dus die 1,8 miljard bezuiniging, die staat,’ aldus De Jager. De demissionaire minister wil een begroting voor 2011 voorbereiden die als uitgangspunt voor een nieuw regeerakkoord kan gelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.