Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Kinderopvang Hengelo failliet

Het blijft kwakkelen met de kinderopvang in Hengelo en omgeving. Nu is ook Stichting Kinderopvang Hengelo failliet verklaard. Vorig jaar werd Stichting Kinderopvang Esrein failliet verklaard en, even verderop in Haaksbergen, Kinderopvang Daantje.
Stichting Kinderopvang Hengelo failliet

De Stichting was niet meer in staat om aan de financiële verplichtingen te voldoen. Als reden worden aangegeven de terugloop van het aantal kinderen dat gebruik maakt van de opvang en strengere overheidsregels.

Afdelingen

Het faillissement raakt drie kinderdagverblijven, twee bso’s en een gastouderbureau. Zij blijven in ieder geval tot 9 mei open en ondertussen wordt er gezocht naar een overnamekandidaat. In totaal werken er 35 personeelsleden bij SKH, voornamelijk parttimers.Wat er met hen gebeurt, hangt af van hoe de toekomst van de Stichting eruit komt te zien.

Overname

Kinderopvangorganisatie Esrein ging vorig jaar al failliet in Hengelo. Drie locaties werden uiteindelijk toch nog overgenomen door Hetkindercentrum.nl. Een curator gaat ook voor SKH op zoek naar overnamekandidaten. Hierover zal in ieder geval voor 9 mei meer bekend worden gemaakt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.