Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds minder kleuters zijn zindelijk

Steeds meer kleuters zijn niet zindelijk als ze naar school gaan. Dit bezorgt juffen handenvol werk.
kleuternietzindelijk.jpg

Dat meldt Algemeen Dagblad. Kinderartsen constateren dat een groeiend aantal kleuters nog in de broek plast of poept. In het artikel komt kleuterjuf Hanneke Saaltink aan het woord, die vorig jaar nog een jongetje had dat regelmatig in de broek poepte: ‘Soms verschoonde ik hem, maar op een gegeven moment zijn we toch zijn ouders gaan bellen om dat te doen.’ Want het was onverantwoord als Saaltink de groep zonder juf achterliet om met haar leerling naar het toilet te gaan.

Te laat beginnen met zindelijk maken

Er zijn volgens experts diverse redenen waarom de kleuters nog niet zindelijk zijn. Ouders beginnen bijvoorbeeld te laat met zindelijk maken omdat ze te druk zijn met werk, denken dat hun kind vanzelf zindelijk wordt, of weten niet goed hoe ze hun kind zindelijk moeten maken. Daarnaast zijn de luiers tegenwoordig zo geavanceerd dat de kinderen niet meer voelen wanneer ze het in de broek doen. ‘Veel ouders denken dat het vroeg genoeg is rond de derde verjaardag te beginnen’, vertelt jeugdarts Cissy Siebel van CJG Rijnmond tegen het AD. Terwijl ouders al een jaar eerder kunnen beginnen met het zindelijk maken van hun kind.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.