Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Steeds meer vrouwen actief op arbeidsmarkt

Steeds meer vrouwen actief op arbeidsmarkt

Nieuwe doelgroepen zoals vrouwen en pas afgestudeerden stromen momenteel massaal de arbeidsmarkt op. Deze vrouwen werkten voorheen niet, maar voelen nu de noodzaak om aan de slag te gaan. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Hoge nood
Normaal gesproken trekken deze zogenaamde “nieuwe doelgroepen” zich terug in tijden van economische recessie omdat zij hun kansen op werk laag inschatten. Arbeidseconoom Jules Theeuwes denkt dat de nood nu zo hoog is dat vrouwen wel moeten gaan werken. In het FD zegt hij: ‘Niet werken is in feite een luxe beslissing’.

Vacatures in de zorg
Manager van de afdeling arbeidsmarktinformatie van het UWV, Rob Witjes beaamt dat vrouwen juist nu op de arbeidsmarkt terecht komen. ‘Vrouwen denken: nu moet ik maar aan de bak. Hun mannen voelen nadrukkelijker het risico van werkloosheid naderen. De vooruitzichten zijn ook somberder dan tijdens de crisis van 2008/2009.’ Het voordeel voor vrouwen is dat er nog banen beschikbaar zijn in de zorgsector wat bij uitstek een vrouwensector is. Datzelfde geldt voor de groothandel en de detailhandel waar de werkgelegenheid redelijk op peil blijft en waar vrouwen relatief gemakkelijk aan de slag kunnen.

Lees meer op fd.nl >>

Bron: FD
Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.