Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

SP roept gedupeerde ouders op zich te melden

Ouders

De nieuwe regel van de Belastingdienst waarbij ouders nog maar voor één maand kinderopvangtoeslag met terugwerkende kracht kunnen aanvragen, overvalt veel ouders. De SP roept ouders die hierdoor kinderopvangtoeslag mislopen op om dit bij hen te melden.

Met de verhalen van gedupeerde ouders hoopt de SP de minister te kunnen overtuigen dat er een oplossing moet komen. Manja Smits, Kamerlid van de SP: ‘Wij denken dat veel mensen toeslag mislopen omdat de Belastingdienst een fout heeft gemaakt. Dat is niet eerlijk.’

Fraude
Voorheen was het mogelijk om kinderopvangtoeslag voor een heel jaar met terugwerkende kracht aan te vragen. Maar omdat hiermee werd gefraudeerd, besloot de Belastingdienst om de regels aan te scherpen. Ouders kunnen een aanvraag doen voor dezelfde maand en de maand ervoor. De regelgeving zit behoorlijk ingewikkeld in elkaar en is niet altijd duidelijk naar ouders gecommuniceerd.

BOinK
Gjalt Jellesma van oudervereniging BOinK gaf onlangs ook aan dat hij de nieuwe maatregel nadelig vindt voor de ouder. In het tv-programma Kassa pleitte hij voor minimaal drie maanden aanvraagtijd met terugwerkende kracht. ‘Juist deze doegroep met een baan en kinderen heeft weinig tijd over. Als je als ouder recht hebt op toeslag, waarom krijg je dan niet te de tijd om het aan te vragen?’

Zelf de dupe van misgelopen kinderopvangtoeslag? Meld dit op de website van de SP >>

Bron: SP
ANP Photo, Robin Utrecht

1 REACTIE

  1. Mag ik ook reageren ? Ik ben ook de dupe omdat ik als Gastouder het beneden het minimum loon moet werken omdat mijn uitkering wordt stopgezet. Omdat puur naar het aantal uur wordt gekeken dat je werkt en niet naar wat je inkomen is /wordt. lang leve de WET. Pff ( als Gastouder verdien je per kind per uur.)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.