Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sociale cohesie beïnvloedt speelgedrag kinderen

Sociale cohesie beïnvloedt speelgedrag kinderen

Sociale kenmerken en een gevoel van veiligheid is van grote invloed of kinderen veel buiten spelen en bewegen. Deze kenmerken zijn belangrijker dan de fysieke inrichting zoals groen in de buurt en speelfaciliteiten. Dit blijkt uit een onderzoek van Marie-Jeanne Aarts.

Jongens/meisjes
Aarts deed het onderzoek onder 11.000 ouders en 4000 kinderen op 42 Brabantse basisscholen in middelgrote steden. Opvallend was dat meisjes minder buiten spelen dan jongens. Zij hebben dus extra stimulans nodig om te bewegen. Aarts pleit in haar onderzoek voor een multi-sectorale aanpak bij het nemen van beweegvriendelijke beleidsmaatregelen door gemeenten.

Meer samenwerken
Als gemeenten willen dat kinderen meer gaan bewegen, moeten zij maatregelen nemen op meerdere terreinen zoals volksgezondheid, sport en jeugd en veiligheid en milieu. eze samenwerking staat nu nog in de kinderschoenen merkte Aarts die voor het onderzoek ook contact had met ambtenaren uit de gemeenten.

Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.