Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sociaal plan peuterspeelzalen definitief

Sociaal plan peuterspeelzalen definitief

Het sociale plan voor peuterspeelzaalmedewerkers die door de harmonisatie van hun peuterspeelzaal van de CAO Welzijn naar de CAO Kinderopvang gaan, is definitief. Hierin worden de verschillen tussen de CAO’s gecompenseerd.

Plussen en minnen
Het sociale plan is afgesproken tussen de bonden (CNV, Abvakabo FNV en De Unie) en werkgevers Mogroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Mogroep Kinderopvang en BKN. Er is een totaalplaatje gemaakt van de verschillen tussen beide CAO’s. Hieruit kwam een verschil naar voren van 3% waarbij alle plussen en minnen met elkaar zijn verrekend. Het sociaal plan is van toepassing als (een deel van het) peuterspeelzaalwerk, al dan niet als gevolg van overname door een kinderopvangorganisatie, in zijn oorspronkelijke vorm (subsidie gemeente/ ouderbijdrage) ophoudt te bestaan en in plaats daarvan kinderopvang wordt aangeboden.

Bindend
De brancheorganisaties benadrukken dat dit plan bindend is en dat het integraal door organisaties moet worden overgenomen. Het plan moet niet als minimumafspraak beschouwd worden zodat vakbonden eventueel nog onderhandelingspunten op tafel leggen. Bekijk hier het sociale plan >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.