Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Smallsteps komt belofte zwangere medewerkers niet na

Er is onduidelijkheid ontstaan over het lot van zwangere medewerkers van Estro. Volgens Smallsteps zouden alle zwangere medewerkers zijn overgenomen, maar vakbond Abvakabo krijgt veel meldingen van zwangere medewerkers die toch zijn ontslagen. De directie van Smallsteps beloofde beterschap, maar veel zwangere Estro-medewerkers merken daar nog weinig van.
Smallsteps komt belofte zwangere medewerkers niet na
Foto: ANP

In een brief aan alle medewerkers schreef de directie van Smallsteps nog letterlijk ‘Continuïteit: belang van vaste gezichten op de locatie. Waarbij opgemerkt dient te worden dat alle medewerkers waarvan bekend was dat ze zwanger zijn, allemaal een contract hebben gekregen.‘ Maar Abvakabo merkt dat deze belofte niet is nagekomen. Zij zegt veel meldingen van zwangere medewerkers te ontvangen die niet overgenomen zijn door Smallsteps.

Herstel

Abvakabo besloot daarop om namens deze gedupeerde leden in gesprek te gaan met het bestuur van Smallsteps. In dat gesprek beloofde zij dat het ontslag van zwangere Estro-medewerkers alsnog hersteld zou worden. Maar ondanks deze belofte, krijgt Abvakabo nog steeds meldingen binnen van ontslagen zwangere medewerkers.

Medewerkers die in dienst zijn of waren van Estro/Smallsteps worden opgeroepen om misstanden en andere opvallende gebeurtenissen te melden bij een speciaal meldpunt van Abvakabo. Lees meer

Vragen

De zwangere medewerkers die een brief kregen dat ze toch worden overgenomen door Smallsteps, weten niet bij wie ze terecht kunnen om hun overname veilig te stellen. Wilma Berensten, bestuurder van Abvakabo FNV: ‘Hun voormalig werkgever Estro bestaat niet meer en bij Smallsteps hebben ze geen duidelijk contactpersoon. Eerst horen ze dat ze ontslagen zijn en nu ontvangen ze een brief met de mededeling dat alle zwangeren wel overgenomen hadden moeten worden. Het is logisch dat zij met vragen zitten en andersom vragen wij Smallsteps hoe ze dit zo snel mogelijk gaan oplossen.’ De bond heeft inmiddels een jurist om opheldering gevraagd.

Abvakabo is toch al aan het uitzoeken of de overname door Smallsteps juridisch teruggedraaid kan worden. Zij vermoeden dat er onterecht gebruik is gemaakt van het faillissementsrecht omdat de overname door Smallsteps al in kannen en kruiken was voordat Estro officieel failliet verklaard was. Of er een rechtszaak komt, is nog niet bekend. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.