Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sluiting door quarantaine: hoe zit het met de betaling?

Als je opvangorganisatie tijdelijk dicht moet vanwege een coronabesmetting, kom je voor tal van vragen te staan. Een ervan is: betalen de ouders door of niet? Er zijn wat dat betreft meerdere mogelijkheden.
shangarey / stock.adobe.com

Als een locatie kortstondig moet sluiten vanwege corona, kunnen ouders en kinderopvangorganisatie in onderling overleg afspreken dat de ouders de kinderopvang door blijven betalen. Dat meldt de BMK. De kinderopvangorganisatie blijft op de normale manier door factureren en de kinderopvangtoeslag voor ouders loopt dan ook door.

Niet doorbetalen

Wanneer ouders en kinderopvangorganisaties tot een andere oplossing komen waarbij besloten wordt dat ouders de rekening niet doorbetalen, vervalt het recht op kinderopvangtoeslag voor die uren. Het is belangrijk dat ouders dan de kinderopvangtoeslag aanpassen om terugvorderingen op een later moment te voorkomen. Dit recht op kinderopvangtoeslag vervalt niet wanneer kinderopvangorganisaties alleen het deel boven de maximum uurprijs aan ouders terugbetalen.

Tegemoetkoming

In een tegemoetkoming voor het doorbetalen van de eigen bijdrage wordt bij deze kortstondige sluitingen niet voorzien. De tegemoetkoming geldt wel voor de perioden waarin de gehele kinderopvang in Nederland gesloten was (16 maart 2020 t/m 7 juni 2020 en 16 december 2020 t/m 7 februari 2021, waarbij deze sluiting voor de BSO tot op heden nog doorloopt en daarmee ook de tegemoetkoming voor BSO langer door zal lopen).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.