Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

SKSG organiseert activiteiten voor vaders

De Groningse kinderopvangorganisatie SKSG gaat samen met Mankracht vaders meer bij de opvang betrekken. Dit doen zij door iedere maand speciale activiteiten voor vaders en hun kinderen (4-13 jaar) te organiseren.
1 Vaders activiteiten SKSG.jpg
'Zonder betuttelend te zijn

Voorbeelden van deze echte vader-kindactiviteiten zijn een beachvoetbaltoernooi, een workshop zelfverdediging en een workshop cartoontekenen. De aftrap van het project is op Modderdag (29 juni) waar vaders met hun kinderen bij de Hoornse Plas een survivalbaan kunnen bestormen.

Qualitytime voor vaders

Het idee om meer voor vaders te doen, kwam niet uit de eigen koker. SKSG werd benaderd door Mankracht, een netwerkorganisatie die onder andere nastreeft vaders meer te betrekken bij de opvoeding van hun kinderen. Hiervoor zochten ze samenwerkingspartners en zo kwamen ze bij SKSG uit. Elke laatste woensdag en/of vrijdag van de maand is het voortaan primetime-papatime, oftewel qualitytime voor vaders en hun kinderen.

Voor de kinderen

‘Wij zien op de opvang ook wel dat moeders vaker betrokken zijn bij de opvoeding van hun kinderen dan vaders. Het zijn vaker de moeders die hun kinderen komen halen en brengen. Al gaat dat natuurlijk niet voor alle gezinnen op’, zegt communicatiemedewerker Marloes Abbink. ‘Zonder betuttelend te zijn, vinden we dit een mooie kans om kinderen blijvende herinneringen te geven aan activiteiten met hun vader. Daar is het ons vooral om te doen.’

Slopen en bouwen

De activiteiten zijn echte doe-activiteiten. Geen iPad, maar cartoons tekenen, vliegers maken, slopen & bouwen of trommels bouwen. Ideeën zijn er genoeg. De activiteiten zijn dit jaar gratis te volgen voor bso-kinderen en hun vaders. 

Meer weten? Ga naar primetime-papatime.nl

Vaders willen een grotere rol spelen in de opvoeding van hun kind, maar komen daar maar niet aan toe. Dat komt deels door hoe er in de maatschappij tegen parttime werkende vaders wordt aangekeken, maar ook door overheidsbeleid. Lees meer

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.