Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SKOS zet in op meer mannen

SKOS zet in op meer mannen

Stichting Kinderopvang Spaarne (SKOS) gaat actief mannen werven om bij de organisatie aan het werk te gaan. Met de slogan ‘Mans genoeg? Kom werken bij SKOS’ probeert de kinderopvangorganisatie de mannen in Haarlem te enthousiasmeren.

Meer balans in man/vrouw
SKOS heeft berekend dat meer dan 90 procent van de pedagogisch medewerkers van het vrouwelijke geslacht is. Ze wil de balans man/vrouw dan ook graag wat meer in verhouding brengen. We vinden het niet per definitie een ‘must’ dat er veel mannen op onze kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvanglocaties werken, maar het biedt wel een toegevoegde waarde. Zowel voor de kinderen als ook voor het pedagogisch team, dat toch voornamelijk uit vrouwen bestaat’, aldus Marieke Heesbeen, medewerker Werving & Selectie.

Indirect ook voor scholieren
De wervingcampagne maakt duidelijk dat de kinderopvang geen veredelde opasservice is, maar dat er veel meer bij komt kijken verantwoordeljkheid, persoonlijk contact en fycieke activiteiten). Indirect is de campagne ook bedoeld voor jongens die nog een beroepskeuze moeten maken. Vaak zijn er op PW-opleidingen al zo weinig mannen actief en de meeste mannen die de opleiding volgen, kiezen vaker voor de zorg dan voor een vak met kinderen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.