Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SKH komt op voor peuters die buiten de boot vallen

Stichting Kinderopvang Huizen opent haar deuren voor een groep peuters die buiten de boot vallen. Deze peuters hebben geen achterstanden, dus komen niet in aanmerking voor VVE-subsidie van de gemeente. Maar ze komen ook niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag omdat alleen hun moeder of vader werkt. Peuters die in deze groep vallen, zijn voor een gereduceerd tarief welkom op het kinderdagverblijf.
SKH komt op voor peuters die buiten de boot vallen
Foto: ANP

In Huizen staan peuters die bij deze groep horen, op de wachtlijst voor de peuterspeelzaal. Opvang in het kinderdagverblijf is geen optie omdat het onbetaalbaar is. Stichting Kinderopvang Huizen biedt Peuterarrangementen à la Carte. ‘De kinderen kunnen nu – voor hetzelfde bedrag als dat je kwijt zou zijn aan een oppas – onder begeleiding van gediplomeerde pm’ers één of meerdere ochtenden heerlijk samen spelen, knutselen en puzzelen’, zegt Marloes Klein van SKH. Zij is verantwoordelijk voor de peuterarrangementen. Ze vindt het voor de peuters leerzaam en goed voor de sociale ontwikkeling.

Met vriendjes spelen

Bij SKH constateren ze dat peuters van wie alleen de vader of moeder werkt buiten de boot dreigt te vallen. De peuterspeelzaal is goedkoper, maar daar kunnen ze niet terecht. ‘Via een peuterarrangement à la Carte bieden wij ook deze kinderen de kans om een ochtend heerlijk met vriendjes te spelen’, zegt Louise Klaver, directeur van SKH. Het peuterarrangement houdt in dat kinderen kunnen mee lunchen en fruit eten en daarna draaien ze mee met het reguliere activiteitenprogramma. De opvang is niet anders, maar de prijs is dat wel.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) komt ook op voor de peuters die tussen wal en schip vallen. Zij vinden dat er een basisvoorziening moet komen voor alle peuters in Nederland, maar het kabinet zegt dat dat niet te bekostigen is. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.