Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sardes nieuwe eigenaar van Digidreumesen

Marianne Velsink
Sardes gaat als nieuwe eigenaar van Digidreumesen B.V. het mediaproject verder doorontwikkelen. Sardes neemt Digidreumesen over van Het Kinderopvangfonds.
Digidreumesen.jpg
Het Kinderopvangfonds vindt het na zes jaar tijd om het stokje over te dragen aan een professionele partij die het verder ontwikkelt en heeft veel vertrouwen in Sardes. - Foto: ANP Photo

In 2010 startte Het Kinderopvangfonds met het project Digidreumesen. De opgerichte B.V. streefde naar het stimuleren van mediawijs gebruik van digitale toepassingen voor jonge kinderen binnen de kinderopvang. De nadruk lag op het aanbieden van verantwoorde, educatieve en speelse multimedia en interactieve content voor het jonge kind (2-4 jaar). Samen met organisaties als Mijnkindonline is de website www.digidreumes.nl opgezet.

Bewust mediagebruik

Sardes is al sinds de oprichting bij Digidreumesen betrokken. Het Kinderopvangfonds vindt het na zes jaar tijd om het stokje over te dragen aan een professionele partij die het verder ontwikkelt en heeft veel vertrouwen in Sardes. Sardes gaat verder met de doorontwikkeling van Digidreumesen en het ondersteunen van professionals in de kinderopvang, scholen en gastouderburaus in het bewust omgaan met media. Ze wil toewerken naar meer bewust beleid voor het gebruik van media op de groep.

Keurmerk

In 2016 zijn daarom al nieuwe trainingen ontwikkeld voor pm’ers in de bso en leerkrachten in de onderbouw van het basisonderwijs. Sardes gaat verder het keurmerk Wij spelen digiwijs vaker toekennen aan scholen en kinderopvangorganisaties. De overname van Digidreumesen, integratie van de training in de nieuwe opzet van verschillende trainingstrajecten (van inspiratie tot borging) moeten ertoe leiden dat organisaties vaker het keurmerk toegekend krijgen.

Online maken kinderen elkaar het leven zuur. Ook op de bso kun je als pedagogisch medewerker te maken krijgen met kinderen die cyberpesten of zelf online gepest worden. Hoe moet je kinderen hierin bijstaan? Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.