Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sanne van der Mey – Meeste stemmen gelden

In oktober houden wij op de bso een kunstveiling voor een goed doel. Het kiezen van het doel gaat in samenwerking met de Kinderraad. We hebben zes doelen uitgekozen waaronder Unicef, Doe een wens en Clinic Clowns. De kinderen stemmen uiteindelijk welk doel het wordt en de meeste stemmen gelden.

Vijf kinderen zijn aan de slag gegaan met drie grote aanplakbiljetten om de veiling te promoten ‘Oke’, zeg ik, ‘waar gaan we de biljetten ophangen?’ Besloten wordt dat er bij de hoofdingang eentje moet komen, bij de deur van de sportklas en bij de keukendeur. De Kinderraad, in dit geval vijf jongens, gaan druk aan de slag. Drie grote A1 vellen worden beplakt met folders van de doelen.

‘Jullie moeten even kort eronder zetten waar het doel over gaat he?’zeg ik, ‘Anders moet iedereen alle folders eerst lezen en dat kost veel tijd.’ Maar omschrijven waar het doel over gaat, is toch wel erg moeilijk.. … ‘Iedereen weet toch wel wat de Clinic Clowns doen’, zegt Stefan, ‘dat hoef ik toch niet op te schrijven?!’ ‘Nou, niet iedereen weet dat hoor’, breng ik er tegen in, en half overtuigd gaat Stefan dan maar aan het schrijven. ‘Clowns die kinderen beter maken’, schrijft hij onder de folder van de Clinic clowns. Kort maar krachtig.

Veel kinderen hebben mee gedaan aan de stemming. Regelmatig hoorde ik in de wandelgangen: ‘o ja, ik moet nog stemmen!’ Na twee weken is de kinderraad de stemmen aan het tellen. Eentje voor doe een wens, eentje voor unicef’, eentje voor.. Alle briefjes worden keurig gelezen en de stemmen voor de doelen worden geturfd… De uiteindelijke winnaar is stichting Doe een Wens.. Nu maar hopen dat zij een veilingmeester’ in dienst hebben die in naam van Polderpret onze kunstwerken wil veilen!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.