Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sander Hooftman – “Zuid-Afrikaans” weer

Iedereen op de kinderopvang kan zich het WK nog goed herinneren. Eigenlijk iedereen in Nederland wel. Kinderen door het dolle heen en ’s middags voor de buis.
Op de bso-locaties was alles oranje en er werd geknutseld aan nog meer oranje! Qua sport was het ook een toptijd. De jongens speelden urenlang onze helden na op het plein en de meiden raakten niet uitgepraat over Cristiano Ronaldo (en niet over zijn voetbalkwaliteiten).

Een eigen WK
Binnen SKS Alles Kids kwam het idee om een voetbaltoernooi te organiseren voor alle bso’s. Een toernooi tussen de bso’s die met maximaal 2 teams per locatie mochten inschrijven. We zijn met een team gaan zitten om draaiboeken en brieven te ontwikkelen. We hadden een mooie locatie in de buurt met een groot kunstgrasveld. Ook de koppeling naar knutselen was gemaakt door spandoeken en t-shirts te ontwikkelen op de bso-locaties. Er werden brieven in elkaar gezet en het draaiboek kreeg al snel gestalte.

Suzuki Swift vol met flesjes
Omdat SKS Alles Kids een peuterspeelzaal op het terrein van een voetbalvereniging heeft, hadden we gelijk een verzamelplaats. We hadden het weerbericht bekeken van de gehele week en er was geen regen in opkomst. Het enige was dat het best wel eens heel warm kon gaan worden. Dus kwam een pedagogisch medewerker met het idee om paraplu’s mee te nemen als zonneschermen. Zelf heb ik mijn kleine autootje (Suzuki Swift) volgeladen met flesjes water. Ik kwam dus niet meer zo heel hard vooruit! Aangekomen op de peuterspeelzaal hebben we alles uitgeladen en zijn we velden en dergelijke gaan uitzetten. We begonnen het toernooi ongeveer om half 1…. Heter kon bijna niet. Nadat ik een aantal wedstrijden had gefloten en het zweet ongeveer overal zat, hebben we maar even een pauze ingelast. De kinderen hadden al snel door dat de flesjes water ook best gebruikt konden worden om te “douchen”, of iemand anders te laten douchen.

We hebben om 3 uur een finale gespeeld en de prijzen daarna uitgereikt want het werd toch echt te heet om verder te sporten. We kregen met dit weer in ieder geval wel het echte Zuid-Afrikaanse gevoel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.