Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking voor uitwisselen medewerkers in de kinderopvang

Werkgevers en werknemers in de kinderopvang, zorg, welzijn en jeugdzorg zijn een samenwerkingsverband aangegaan om onderling werk én werknemers te delen: de Werkgeverij. Werknemers kunnen zich vrijwillig aanmelden en hun kans op een baan vergroten of kennis opdoen bij een andere organisatie.
AdobeStock

Doel van de Werkgeverij is dat op deze manier werkgevers flexibel inspelen op onder- en overbezetting. Medewerkers van de aangesloten organisaties krijgen de kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen bij een andere organisatie, met behoud van hun huidige contract. Op deze manier kunnen ze vrijblijvend rondkijken, interne scholing volgen bij een andere organisatie en eventueel een vaste aanstelling krijgen bij een nieuwe werkgever.

Vakbonden

De Werkgeverij is een initiatief van Branche Jeugdzorg Gelderland en wordt ondersteund door WZW, FCB, PGGM en de Gelderse gemeentes en vakbonden. Met de vakbonden FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn, FBZ en Nu’91 is voor boventallige medewerkers een Sociaal Convenant afgesloten. Daarin staan afspraken die gemaakt zijn in aanvulling op het sociaal plan van werkgevers.

Zo werkt het

Wanneer er intern geen geschikte kandidaat is voor een baan, bieden aangesloten werkgevers de baan eerst aan via de Werkgeverij. Werknemers die aangesloten zijn, krijgen voorrang op werk dat wordt aangeboden door andere organisaties. De beschikbaarheid van de werknemer die interesse heeft in de aangeboden baan, wordt afgestemd met de huidige werkgever. De Werkgeverij kijkt vervolgens of er een match bestaat tussen werknemer en de nieuwe werkgever. Is er een match? Dan wordt de werknemer voorgesteld aan de werkgever en bij een wederzijdse “klik” kan de werknemer op detacheringsbasis aan de slag, maar blijft in dienst bij de huidige werkgever zolang de detachering loopt. Uiteindelijk kan dat leiden tot een vast contract bij de nieuwe werkgever.

Klik hier voor meer informatie over de Werkgeverij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.