Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerken met het onderwijs

Samenwerken met het onderwijs

Samenwerken met het onderwijs

Eén van de belangrijkste uitdagingen voor onze sector voor de komende jaren is om als professionele kinderopvang samenwerking te zoeken en vinden met het basisonderwijs. Niet alleen om onze eigen kennis over het kind te verrijken, maar vooral om de wereld van het kind te verrijken. Door samen te werken, kan er een aansluitend programma voor kinderen worden samengesteld waarin spelenderwijs leren voor ieder kind voorop staat.

Her en der in het land wordt op allerlei manieren invulling gegeven aan deze samenwerking. Soms met succes, soms met tegenvallers. Onderstaande artikelen (vooral uit Management Kinderopvang) geven je een kijkje achter de schermen van deze initiatieven.

SKSG experimenteert met bioritme Twee basisscholen en twee bso’s in Groningen experimenteren met bioritme.

Echt sámenwerken met onderwijs Korein Kinderplein en QliQ Primair onderwijs in Helmond willen meer dan alleen gezamenlijke huisvesting, en maken afspraken hoe.

Er komen andere tijden Wat doet de Taskforce Kinderopvang/Onderwijs en wat betekent het ‘Dutch Design’?

Integratie moet je durven en doen Er is grote belangstelling voor samenwerkingsprojecten tussen onderwijs en kinderopvang, maar je moet uiteindelijk wel durven en doen.

Onderwijs en kinderopvang moeten vrede sluiten Directeur van de Kober-groep Walter Bakx hoopt dat in de toekomst aparte organisaties voor opvang en onderwijs verdwijnen.

Samen in het schoolgebouw Alle juridische feiten op een rij voor het delen van een pand met peuterspeelzalen en/of het onderwijs.

Integraal kindercentrum: droom of werkelijkheid? Hoe staat het er voor met samenwerkingsinitiatieven tussen opvang en onderwijs? We maakten de balans op.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.