Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ROC Leiden start opleiding voor gastouders

ROC Leiden start opleiding voor gastouders

ROC Leiden heeft in samenwerking met kinderopvangorganisatie B4Kids een uitstroom gastouderopvang ontwikkeld voor studenten Helpende Zorg en Welzijn die gastouder willen worden. De opleiding duurt vier maanden en na afronding ontvangen deelnemers het mbo-diploma Helpende Zorg en Welzijn, uitstroom gastouder.

Tijdens de opleiding leren deelnemers hoe ze kinderen individueel en in groepsverband kunnen begeleiden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan plannen en organiseren, kwaliteitsgericht werken, omgaan met ouders en verzorgers en behalen de deelnemers het kinderEHBO-certificaat van het Oranje Kruis. met een diploma van deze opleiding op zak, voldoen gastouders voortaan meteen aan de eisen.

Iedere week krijgen de deelnemers één middag en één avond in de week les van docenten van het ROC Leiden en van medewerkers van B4KIDS. Naast het volgen van de lessen lopen de deelnemers minimaal 200 uur stage bij een erkende gastouder of erkend kinderdagverblijf. De lessen worden aangeboden op het ROC Leiden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.