Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Rob Vergeer weg bij Triodus

Rob

Na 25 jaar verlaat directeur Rob Vergeer de Haagse kinderopvangorganisatie Triodus. Vergeer vormde samen met Sandra Jongeneelen de Raad van Bestuur van de organisatie. Door een wijziging in de bestuursopzet is er nog maar één plek vrij in de Raad van Bestuur. Deze plek is toegekend aan Sandra Jongeneelen.

Afgelopen jaar nog werd Rob Vergeer onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor de kinderopvangsector. Vergeer kreeg de onderscheiding uitgereikt tijdens de feestelijke afsluiting van het honderdjarig bestaan van de Haagse kinderopvangorganisatie.

Samenwerken met DAK
Dit jaar staat Triodus voor belangrijke vraagstukken. Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om in de toekomst samen te gaan werken met een andere grote Haagse kinderopvangorganisatie, DAK Kinderopvang. Daarnaast is de organisatie al enige jaren bezig met een andere opzet van het management dat ‘door door de omstandigheden waarin de kinderopvang en Triodus terecht zijn gekomen in een stroomversnelling is geraakt’.

KINDwijzer
Het dienstverband van Vergeer eindigt per 1 februari 2013. Wat hij hierna gaat doen, is nog niet bekend. Vergeer is naast zijn directeurschap van Triodus ook op andere fronten actief (geweest). Rob Vergeer maakte vele jaren deel uit van het bestuur van MOgroep Kinderopvang. Sinds 2008 is hij voorzitter van het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang en daarnaast is hij vanaf 2005 voorzitter van KINDwijzer, een vereniging waarbij zeventien kinderopvangorganisaties zijn aangesloten.

Aad de Booij
Rob Vergeer is de tweede directeur in de kinderopvang die in korte tijd bekend maakt dat hij opstapt. Eind 2012 twitterde Aad de Booij, directeur van de Amsterdamse kinderopvangorganisatie Partou, ook al dat hij zijn functie ging neerleggen. Zijn opvolger is Herbert Prins.

Op de foto krijgt Rob Vergeer zijn koninklijke onderscheiding opgespeld.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.