Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richtlijn hoofdluis aangepast

Richtlijn hoofdluis aangepast

Het RIVM heeft de hoofdluisrichtlijn aangepast. Maatregelen zoals het wassen van beddengoed, knuffels, jassen en het gebruik van luizencapes, zoals dat nu nog op veel kinderopvanglocaties gebeurt, is niet meer noodzakelijk. Volgens het RIVM volstaat kammen en behandelen van de hoofdhuid.

Risico’s
Niet iedereen is het eens met deze wijzigingen. Het Europees Steunpunt Hoofdluis waarschuwt voor een risico van epidemieën, maar volgens het RIVM zal het niet zo’n vaart lopen en is deze reactie van het Steunpunt overdreven. Nieuw is de website luizenradar.nl die in kaart brengt wat de risicogebieden zijn in Nederland. Ouders, scholen en kinderopvangorganisaties kunnen besmettingen op de site aangeven. De verkoop van hoofdluisprodcuten wordt ook per regio in de gaten gehouden.

Na de zomervakantie
Ieder jaar krijgen een kleine kwart miljoen kinderen (meestal tussen de 3 en 12 jaar) last van luizen. Na de zomervakantie is er altijd een piek te zien in het aantal besmettingen. Overigens is nooit aangetoond dat hoofdluis vaker voorkomt in de zomer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.