Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Resultaten Expertisecentrum in 2021: het jaaroverzicht

Het Expertisecentrum Kinderopvang ontwikkelt en onderhoudt de kennisbasis voor pedagogisch professionals. Het centrum werkt aan de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang in belang van het kind. In 2021 zijn vier ontwikkelteams met verschillende thema's aan de slag gegaan. De resultaten hiervan vind je nu in het jaaroverzicht 2021.
expertisecentrum
Beeld: Expertisecentrum Kinderopvang

In 2021 zijn de ontwikkelteams, bestaande uit een onderzoeker en zo’n tien pedagogisch professionals uit de kinderopvang, aan de slag gegaan met vier thema’s. Dit waren:

  • Risicovol spel
  • Verticale groep in de hele dagopvang
  • Samenwerken met ouders
  • Kansen voor de bso

Theorie & praktijk

In het jaaroverzicht 2021 vind je per thema een theoretisch kader, twee praktijkvoorbeelden en bij sommige thema’s wetenschappelijke inzichten. Het jaaroverzicht is ontzettend interessant en inspirerend voor pedagogisch professionals. Want wat zeggen onderzoeken over deze thema’s? Hoe gaan ze bij andere opvangorganisaties om met deze thema’s en wat is hun ervaring? Wat kunnen we daarvan leren? Ook vind je in het jaaroverzicht een korte vooruitblik op de thema’s, activiteiten en uitdagingen in 2022.

Het volledige jaaroverzicht 2021 van het Expertisecentrum Kinderopvang vind je hier >>

Dankzij oud subsidiegeld van BKK, een startsubsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en een investering van verschillende kinderopvangorganisaties kon twee jaar geleden het Expertisecentrum Pedagogische Kwaliteit Kinderopvang van start gaan. Nu, twee jaar later, moet het expertisecentrum op eigen benen staan. Hoe staat het ervoor? Wij vroegen het aan directeur Yvette Vervoort. (premium)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.