Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechter heropent rechtszaak over Stintverbod niet

Marianne Velsink
De uitspraak in het kort geding van een kinderopvangorganisatie uit Almere over het Stintverbod, gaat donderdag gewoon door. De advocaat van de kinderopvang had de rechter verzocht de zaak te heropenen, maar de rechter gaat hier niet in mee.
ANP

Waarom dit besluit genomen is, dat zal de rechter donderdag uitleggen.

Meldingsplicht

Advocaat Werner van Benthem vindt dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat welbewust informatie heeft verzwegen die relevant is voor de zaak. Het gaat om de meldingsplicht die de Stintfabrikant zou hebben voor wijzigingen in het ontwerp van de Stint. Maar uit een reactie van een andere fabrikant die ook een vervoersmiddel in de categorie ‘bijzondere bromfiets’ heeft, bleek dat het helemaal niet duidelijk is welke wijzigingen wel en welke niet zijn toegestaan.

Misleiding

De reactie via een brief van de andere fabrikant, werd pas na de zitting openbaar. Advocaat Van Benthem zegt dat de brief al bij het ministerie bekend moet zijn geweest. Hij spreekt over ‘bewuste pogingen om de rechter in dit geding te misleiden’. Het ministerie wil niet reageren terwijl de rechtszaak nog loopt.

Stinteigenaar  Edwin Renzen roept kinderopvangorganisaties die belang hebben bij de Stint op om dit tijdens de rechtszaak op donderdag 1 november in Utrecht te laten zien. ‘Ons faillissement in onomkeerbaar, maar we zien dit wel als een laatste kans om de Stint voor de gebruikers niet verloren te laten gaan.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.