Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Rechtbank besluit: alle speeltoestellen gastouders moeten worden gekeurd

Speeltoestellen van gastouders moeten volgens het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS) gekeurd worden. Dat oordeelde de rechtbank Rotterdam op 12 mei 2023 in een zaak die een gastouder aanspande tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Nysa adviseert gastouders om per direct alle speeltoestellen buiten gebruik te stellen.
rechtbank-besluit-alle-speeltoestellen-gastouders-moeten-officieel-worden-gekeurd
lantis007/Pixabay

Het

Registreren

2 REACTIES

  1. Wat is dit jammer! Toen ik gastouder was, 25 jaar geleden, betekende dat bij ons dat we nog enkele kinderen gewoon een paar daagjes in ons gezin hadden. Dat er opleidingseisen bij zijn gekomen vind ik prima, maar als de gewone dingen die iedereen in zijn huis en tuin heeft staan niet meer mogen? Ook als die gewoon echt niet gevaarlijk zijn? Dan is de opvang in een gewoon gezellig huis/gezin niet meer mogelijk en zeker niet voor een tarief dat laag is.

  2. Lees alle reacties
  3. Ach ja, er is al kinderopvang te kort, dus laten we het de gastouderopvang ook nog wat moeilijker maken. Als gastouders dat verschrikkelijk dure goedgekeurde speelgoed aan moeten gaan schaffen, zullen velen de handdoek in de ring gooien.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.