Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Reacties Hoe doen jullie dat?

Hoe doen jullie dat?

Je vraagt je in bepaalde gevallen vast wel eens af hoe je collega’s  zouden reageren of handelen. Als twee kinderen in je groep verliefd zijn op elkaar bijvoorbeeld, of als een kind nogal agressief is. Kom je er in je team niet uit, of wil je weten wat collega’s van andere instellingen ervan vinden? Hier kunnen vragen en reacties worden geplaatst!

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Oudere kinderen zijn een doelgroep op zich. Het vervelen herken ik wel. Denk je als pedagoog een geweldig aanbod aan activiteiten te hebben en dan hebben ze geen zin of sluit het net niet goed aan…. Wat ik gemerkt heb bij onze oudste kinderen is dat ze vooral ‘gewone’ dingen prettig vinden om te doen. Dus helpen met de kerstboom optuigen of de kleine kinderen helpen met knutselen, voetballen en scheidsrechter spelen als er voetbal gespeeld wordt. Waardering is het toverwoord denk ik. Ik probeer de grote jongens (en meiden) vaak een belangrijke taak te geven. Wat bij mij ook beter werkt is vragen waar de interesse ligt i.p.v. ‘zelf activiteiten bedenken’. Heel veel succes!

  3. Ik ben werkzaam op een bso met kidzclub(4-6) en campus (7-12) en ik vind het soms moeilijk activiteiten voor de grotere te bedenken, vinden snel iets saai en vervelen zich heb ik het idee.
    Ook zou ik wel willen weten hoe jullie omgaan met een kind dat vervelend is hoe pakken andere dat aan.
    Hoe krijg je het respect weer terug? en luisteren ze goed naar de en vinden je dan nog leuk?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.