Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Programma Kinderopvang op Koers van het Waarborgfonds helpt bij vraagstukken

Er komt momenteel veel af op de sector kinderopvang. Er zijn grote ambities voor de toekomst, maar er zijn ook forse arbeidsmarkttekorten. Door onder meer de hogere energiekosten wordt de exploitatie krapper en de economische ontwikkelingen voor ouders en organisaties zijn negatief. Hoe hiermee om te gaan?
vraag
Beeld: iStock

Met het programma Kinderopvang op Koers naar 2025 helpt het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang grote en kleine kinderopvangorganisaties bij vraagstukken in deze uitdagende tijd. Het fonds staat klaar om je te helpen met inzicht in de opgaven (wat speelt er allemaal?) en geeft handvaten om continuïteit te realiseren. Want hoe ga je hier concreet mee aan de slag?

Inzicht

Om een goed beeld te krijgen van de vraagstukken die er binnen jouw organisatie leven en waar je op dit moment staat, vindt er altijd eerst een startgesprek plaats met het Waarborgfonds. Het gesprek geeft inzicht in de stappen die je nu al kunt zetten en welke ondersteuning je daar eventueel bij nodig hebt. Ook deelt het kenniscentrum kennisdocumenten zoals modellen, handreikingen en tools. Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd zoals informatieve sessies, praktische verdiepingsbijeenkomsten en kennisgroepen.

Op de hoogte blijven

In de komende maanden communiceert het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang meer over dit programma. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang op social media via LinkedIn, Facebook en Instagram.

Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang richt zich op de thema’s financiën, organisatieontwikkeling en huisvesting. Meer weten over de ondersteuning? Neem contact op via info@waarborgfondskinderopvang.nl of bel 085-130 56 83.

Vraag hier een startgesprek aan bij het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang>>

Het Sectorrapport Kinderopvang Jaarcijfers 2021 van het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang staat weer online! In dit rapport vind je een objectieve en onafhankelijke weergave van de financiële ontwikkeling van de sector kinderopvang. De hoofdconclusie: de sector staat voor grote uitdagingen. Lees hier meer >>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.