Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Praat mee over de kinderopvangtoeslag voor 2022

Jaarlijks worden de maximum uurprijzen en toetsingsinkomens in de kinderopvangtoeslag geïndexeerd. Kinderopvangprofessionals en ouders kunnen tot en met 25 maart 2021 meedenken en reageren op het voorstel van het ministerie, dat is samengevat in het Besluit kinderopvangtoeslag 2022.
praat-mee-over-de-kinderopvangtoeslag-voor-2022
shurkin_son / stock.adobe.com

De jaarlijkse indexatie van de maximum uurprijzen en toetsingsinkomens in de kinderopvangtoeslag voorkomt negatieve inkomenseffecten voor ouders als gevolg van loon- en prijsbijstellingen.

Verruiming koppeling gewerkte uren bso

Naast de indexatie wordt ook de verruiming van de koppeling gewerkte uren voor buitenschoolse opvang (bso) voor 2022 in dit besluit geregeld. De koppeling gewerkte uren voor bso wordt verruimd van 70 procent naar 140 procent. Ouders hebben hiermee voortaan ook voor de bso recht op kinderopvangtoeslag voor maximaal 140 procent van het aantal gewerkte uren van de minst werkende partner.

Afwijkende werktijden

Voor sommige ouders overlappen hun werktijden niet met de bso-tijden. Het kabinet wil dat deze belemmering weggenomen wordt. Zo wordt de beleidsdoelstelling van de kinderopvangtoeslag, namelijk het ondersteunen en stimuleren van de arbeidsparticipatie van ouders met jonge kinderen, ook voor ouders met arbeidstijden in de avond en weekenden beter gerealiseerd.

Meedenken over deze onderwerpen? Belangstellenden kunnen tot en met 25 maart 2021 reageren op de internetconsultatie Besluit kinderopvangtoeslag 2022 >>

Bron: veranderingenkinderopvang.nl (onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.