Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Podium voor wetenschappelijk onderzoek kinderopvang

Marianne Velsink
Marianne Velsink
Het BKK-podium waar afgestudeerde studenten en promovendi hun onderzoek over kinderopvang kunnen presenteren, gaat door.
BKK Podium.jpg
Het BKK-podium is een stimulans voor meer aandacht voor wetenschappelijk onderzoek in de kinderopvang.

Dit maakt stichting BKK bekend op haar website. In maart peilde BKK in de branche of er belangstelling was voor een dergelijk podium. De reacties waren unaniem positief.

Wetenschappelijk onderzoek

Het is de bedoeling dat studenten die voor hun bachelor of master of promotie-onderzoek hebben gedaan naar een voor de kinderopvang relevant onderwerp, spreektijd op het podium krijgen. Ze kunnen hun onderzoek onder de aandacht brengen van kinderopvangondernemers, pedagogen en andere belangstellenden. Op die manier wordt aandacht voor nieuw wetenschappelijk onderzoek binnen de sector gestimuleerd.

Hogescholen

Hoe de BKK-podia vorm krijgen, is nog niet helemaal bekend. BKK is bezig om contact met enkele hogescholen te zoeken om hier samen in te gaan optrekken. Zij kunnen studenten leveren en wellicht locaties. Houd de website van BKK in de gaten voor meer informatie.

Stichting BKK maakte onlangs bekend hoe zij in 2016 kinderopvangorganisaties willen ondersteunen om meer eigen pedagogische keuzes te maken. Nieuwsgierig wat BKK voor u kan betekenen? Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.