Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omgaan met lastig gedrag van kinderen: 3 tips die je helpen!

Podje Opvoeden
Ieder kind is uniek en dat weten we. Maar wat als je als kind nog wat meer uniek bent dan de rest en jouw besturingssysteem (brein) anders werkt? Mag ik dan in mijn eigen stroom zwemmen of moet ik mee met de rest? Mag ik mijn eigen koers varen? Gezinspedagoog Joyce Blauwhoff gaat in op dit thema in deze podcastaflevering.
omgaan-met-lastig-gedrag-van-kinderen-3-tips-die-je-helpen
Siphotography / Getty Images / iStock

Dit seizoen richt Podje Opvoeden, in samenwerking met KinderopvangTotaal, zich op omgaan met knap lastig gedrag van kinderen in de kinderopvang. Vanaf jongs af aan wordt kinderen geleerd om mee te gaan in de stroom. Maar wat als jouw brein anders werkt, wat als je niet ‘one size fits all’ bent?

Dat thema behandelt Joyce Blauwhoff in de podcastaflevering ‘Omgaan met lastig gedrag van kinderen: 3 tips die je helpen!’.

Omgaan met lastig gedrag

Vanuit je brein kun je vaak onbewust een reactie geven op ‘lastig gedrag’. Dat kan sneller leiden tot een escalatie en niet tot een duurzame oplossing. Maar het kind heeft volwassenen nodig om hun gedrag te sturen. Met name de kinderen die hun omgeving uitlokken. Zij hebben ons nog meer nodig… Daar ligt de uitdaging. In verbinding gaan met het kind dat lastig gedrag vertoont. Meer weten?

Beluister de podcast op Soundcloud:

Of via Spotify:
Seizoen 4 staat in het teken van knap lastig gedrag van kinderen. Hoe ga je daar positief mee om? We trapten af met deze aflevering: Help! Hoe blijf ik rustig en voorkom ik een driftbui van een 2,5 jarig kind? Beluister hier 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.