Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Help! Hoe blijf ik rustig en voorkom ik een driftbui van een 2,5-jarig kind?

Podje Opvoeden
Hoera! Een nieuw seizoen van de podcast Podje Opvoeden, in samenwerking met KinderopvangTotaal, door pedagoog Joyce Blauwhoff. Seizoen 4 staat in het teken van knap lastig gedrag van kinderen. Hoe ga je daar positief mee om? We trappen af met deze aflevering: Help! Hoe blijf ik rustig en voorkom ik een driftbui van een 2,5 jarig kind?
help-hoe-blijf-ik-rustig-en-voorkom-ik-een-driftbui-van-een-25-jarig-kind
zlikovec / Getty Images / iStock

De Week van de Opvoeding 2022 start aankomende week (3 t/m 9 oktober 2022) en speciaal voor deze week is deze podcast gemaakt. Het thema is van de week is ‘Samen delen, samen weten’. Moeder Liset heeft een vraag ingestuurd. Gezinspedagoog Joyce Blauwhoff (https://jblauwhoff.nl/) beantwoordt haar vraag.

Driftbui

Lijkt het alsof je grip verliest op je eigen gedrag of op het gedrag van een kind tijdens een woede-uitbarsting? Dan ben je niet de enige! Als (professioneel) opvoeder heb je soms gewoon even wat hulp nodig. In deze aflevering stelt een radeloze moeder een vraag over haar dochter die tijdens een verjaardag een boze bui heeft. Hoe kan zij de bui voorkomen en hoe zorgt zij ervoor dat ze zelf rustig blijft?

Podcast

Beluister de podcastaflevering via Soundcloud:

Of Spotify:

In deze podcastaflevering geeft Joyce Blauwhoff antwoord op de vragen van Indy, stagiaire in de kinderopvang. Ze vraagt zich af of zij het in een aantal situaties goed doet. Ze vindt het belangrijk dat kinderen naar haar luisteren. Haar vraag luidt: hoe stel ik grenzen zonder dat ik de zelfstandigheid van kinderen uit het oog verlies? Beluister deze podcast van seizoen 3 van Podje Opvoeden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.