Pilot: Gratis kinderopvang voor minima in Dordrecht

Gratis kinderopvang voor 120 eenoudergezinnen in de bijstand. Dat wil de gemeente Dordrecht, bij wijze van proef. De ouder krijgt een kans op onderwijs of een baan en het kind kan even weg uit de vaak stressvolle thuissituatie, en zich verder ontwikkelen op de kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Veelal jonge moeders ontzorgen en een kans geven om aan hun toekomstperspectief te werken, dat is het doel van de proef die de Dordrechtse wethouder Peter Heijkoop (CDA) voorstelt. De jonge kinderen van deze moeders krijgen de komende drie jaar recht op gratis kinderopvang, zodat de ouder naar school kan of naar het werk. De gemeenteraad moet er nog mee instemmen, maar Heijkoop krijgt al veel signalen dat ook de raad enthousiast is over deze proef.

Zelfredzaam

Heijkoop: ‘Wij zien dat veel alleenstaande ouders in de bijstand niet toekomen aan het nadenken over een zelfredzame toekomst. Dat komt vaak door

1
969

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Wat een geweldig plan. Ik ben heel benieuwd hoe dit er in praktijk uit gaat zien. Houden ouders de mogelijkheid zelf hun kinderopvangorganisatie uit te kiezen? Hoe zorg je er voor dat de kinderopvang (nog meer) hun taak als preventieve opvoedondersteuner vorm gaan geven? En last but not least….. pak nu gelijk even door met een ouderbetrokkenheidsprogramma voor 0-4 zodat je dat ook van jongs af aan goed neerzet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.