Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Pico Kuiper Manager van het Jaar

Pico Kuiper Manager van het Jaar

Op de jaarvergadering van de bdKO is 28 oktober bekendgemaakt dat Pico Kuiper van Kinderopvang Nederland de Managementprijs kinderopvang 2010 gewonnen heeft. Volgens de toetsingscommissie van de stichting Managementprijs kinderopvang is Pico Kuiper niet alleen het boegbeeld van Kinderopvang Nederland, maar is hij een voorbeeld voor de sector als geheel.

SKON en Kinderopvang Nederland
Pico Kuiper was van oktober 1999 tot medio 2008 directievoorzitter van SKON kinderopvang. Samen met de toenmalige directiecollega’s en de investeringsmaatschappij Navitas Capital heeft hij in 2006 Kinderopvang Nederland opgericht. De uitvoering van de kinderopvang van KN vindt plaats in de werkmaatschappijen SKON kinderopvang, Allio, Partou en gastouderopvang Nederland die elk een eigen profiel hebben.

Nevenaciviteiten
Sinds mei 2000 is Pico Kuiper bestuurslid en vicevoorzitter van de Branchevereniging Ondernemers in de Kinderopvang, waarvoor hij meerdere portefeuilles beheert. Namens de branchevereniging is hij tevens bestuurslid van Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK), lid van de adviesraad van het Netwerkbureau Kinderopvang, deelnemer aan de Werkgroep Onderwijs en Kinderopvang (WOK) en was hij lid van de Adviescommissie Corporate Governance code.

Bijzondere prestaties
De argumentatie van de toetsingscommissie om Pico Kuiper tot manager in de kinderopvang van het jaar 2010 uit te roepen, is vooral gebaseerd op zijn bijzondere prestaties in de afgelopen elf jaar. In die jaren heeft hij als directeur-bestuurder Skon door een moeilijke fase heen geloodst . En vanaf 2006 bouwde hij Kinderopvang Nederland (KN) en haar huidige werkmaatschappijen tot en succesvolle en moderne onderneming op. ‘Pico Kuiper is een bindend, verbindend en inspirerend leider. Menigeen typeert hem als een horecaman die een instinctief gevoel heeft voor dienstverlening en er achter de schermen voor zorgt dat anderen kunnen schitteren’, aldus het verslag van de toetsingscommissie.

2 REACTIES

 1. Het blijft in de familie?!
  De huurder Skon kinderopvang bij Green Retail House is een zusje van Navitas waar Skon ook een stiefzusje van is via Kinderopvang Nederland.
  Verkopen met een gegarandeerde huurder
  28 april 2010 Harvest Vastgoed heeft zes kinderdagverblijven welke tot eind 2018 verhuurd ziijn aan SKON Kinderopvang. gekocht van Green Retail House.
  Van website: Verkoop is een activiteit die bij Green Real Estate relatief weinig voorkomt.
  Natuurlijk overwegen we verkoop als een koper dermate geïnteresseerd is dat hij een forse koopsom wil betalen.
  Een andere reden om te verkopen kan zijn dat het betreffende object niet langer in onze portefeuille past.
  HQ SKON Kinderopvang was aan de Energieweg 1 in Utrecht van Vasko Vastgoed Beheer.
  Ook van Vasko Vastgoed Beheer. Visschersplein 140 te Utrecht voor Skobi Kinderopvang.
  Oog in Al Vastgoed Beheer eerder verhuurder voor Stichting Skobi, Skohold, Ibox, sko Vastgoed Beheer=Kinderopvang Nederland Vastgoed Beheer.

 2. Lees alle reacties
 3. Ik ken Pico Kuiper vanaf ‘zijn binnenkomst’ in de kinderopvang als een manager die – letterlijk en figuurlijk – boven veel andere managers uitsteekt en toch met beide benen op de grond blijft staan. Ambitieus én sober, een mooie combi!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.