Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuterspeelzalen en kinderopvang

Met het wetsvoorstel Ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie (OKE) wordt aangestuurd op meer en betere voorschoolse educatie in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Kinderen met een taalachterstand worden dan beter en sneller geholpen. Op 19 juni 2009 stemde de ministerraad in met het wetsvoorstel. Per 1 augustus 2010 is de wet in werking getreden. De wet heeft vooral gevolgen voor peuterspeelzalen. De belangrijkste veranderingen zijn:

  • Op een groep van maximaal 16 kinderen staan twee leidsters, waarvan minimaal één met een opleiding op SPW-3 niveau of gelijkwaardig. Als er voorschoolse educatie wordt gegeven, moeten er twee beroepskrachten zijn.
  • De GGD houdt toezicht op de kwaliteitseisen in peuterspeelzalen. De Inspectie van het Onderwijs houdt toezicht op de voorschoolse educatie.
  • De leidster/kindratio komt op 2 leidsters staat tot 16 kinderen te staan
  • Gemeenten krijgen de wettelijke verantwoordelijkheid om een goed voorschools aanbod te hebben voor alle jonge kinderen met een taalachterstand.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.