Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuterspeelzaal Gompie moet stoppen

Het is zonde maar waar, maar peuterspeelzaal Gompie uit Den Haag en Scheveningen moet na 40 succesvolle jaren stoppen. Tot groot verdriet van kinderen en ouders. De reden is dat de basisschool de samenwerking met Gompie op heeft gezegd. Hierdoor komt een einde aan de subsidie.
Peuterspeelzaal Gompie moet stoppen

Om toch een positieve draai aan de sluiting te geven gingen de leidsters van Gompie op vrijdag 11 juli met alle peuters naar kinderboerderij ’t Geertje in Zoetermeer. Zo’n bezoek past geheel binnen de educatieve visie van Gompie, namelijk met de kinderen zoveel mogelijk naar buiten en spelen in de natuur. Het ervaren van de natuur met alle zintuigen (voelen, ruiken, proeven en zien) staat centraal. Vies worden mag!

Geen doorstart mogelijk

Peuterspeelzaal Gompie biedt samen met basisschool Het Volle Leven zogenoemde voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aan. Echter de bassischool wil een andere richting op en heeft besloten de relatie met Gompie te beëindigen. Voorwaarde voor subsidie is echter dat de peuterspeelzaal verbonden is aan een basisschool. Geen samenwerking tussen Gompie en Het Volle Leven betekent geen subsidie van de Rijksoverheid.

Baan kwijt

Een samenwerking met 2Samen of Gompie onderbrengen onder Stichting Haagse Scholen is geen optie. Stichting Welzijn Scheveningen is daardoor genoodzaakt Gompie te sluiten. Van de vier leidsters hebben twee gedeeltelijk een andere baan gevonden, twee leidsters staan op straat. Jarenlange ervaring en een voorbeeldfunctie, zowel nationaal als internationaal, gaat hiermee verloren.

Wilma bedankt!

Ook wij van de redactie Kinderopvangtotaal hebben altijd fijn samengewerkt met Wilma Ebregt, de eigenaresse van Gompie. We willen haar bedanken voor haar tomeloze inzet voor het peuterspeelzaalwerk en haar enthousiasme waarmee ze de branche voor ons als redactie Kinderopvang kleur gaf.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.