Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuter verdrinkt in sloot achter peuteropvang in Huizen

Een verschrikkelijk ongeluk vond plaats bij een peuteropvang in Huizen. Een tweejarig jongetje kwam in een sloot terecht, net achter de opvang, en verdronk. De deuren van de peuteropvang blijven dicht, zolang de politie de zaak onderzoekt.
peuter-verdrinkt-in-sloot-achter-peuteropvang-in-huizen
Eerste bloemen gelegd voor overleden 2-jarig kindje, bij de sloot in Huizen. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Inter Visual Studio

Toen het nieuws bekend werd dat er een peuter verdronken zou zijn, was het nog niet zeker of dit jongetje van de nabijgelegen peuteropvang kwam. Dat blijkt nu wel het geval, meldt RTL Nieuws. Het schoolplein van de peuteropvang, die gevestigd is in een basisschool, is met hekken afgesloten van de openbare weg. Het stuk waar de sloot ligt is dat niet, maar wordt gescheiden van het plein door bomen en struiken. De recherche onderzoekt hoe de peuter bij de sloot is gekomen.

‘Verschrikkelijk drama’

De desbetreffende peuteropvang ’t Kraaltje, onderdeel van Kinderopvang Huizen, spreekt van ‘een verschrikkelijk drama’. ‘Iedereen is ontzettend ontdaan en enorm geëmotioneerd over deze gebeurtenis,’ zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. ‘De afgelopen en komende dagen staan daarom bij ons in het teken van zorg en aandacht voor de ouders, kinderen, medewerkers en andere betrokkenen.’

Slachtofferhulp

Op dinsdagavond 4 april zijn alle ouders van de peuteropvang bijgepraat over de gebeurtenis. Slachtofferhulp en de GGD waren daarbij aanwezig. De woordvoerder spreekt van een ‘emotionele avond’. Ook burgemeester Niek Meijer sloot aan.

Bloemen en knuffels bij de sloot

De deuren van de peuteropvang blijven dicht, zolang de politie de zaak onderzoekt. Er wordt gekeken naar alternatieve locaties om de kinderen tijdelijk op te vangen. Ook buurtbewoners zijn flink aangedaan door het overlijden van de peuter. Bij de sloot worden kaarsjes aangestoken en bloemen en knuffels neergelegd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.