Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuter speelt met etnisch gelijke

Peuter speelt met etnisch gelijke

Als een peuter kan kiezen tussen een speelkameraad van dezelfde etnische afkomst of iemand uit een andere etnische groep, dan kiest hij toch voor iemand uit z’n eigen groep.

Meer praten
Canadese onderzoekers verzamelden dertig kinderen, alle kinderen kenden elkaar al minstens drie maanden vanuit de kinderopvang. De helft van de groep had een Aziatische afkomst, de andere helft was van oorsprong Frans. Kinderen werden ingedeeld in tweetallen, soms van dezelfde afkomst, soms gemixt. Kinderen die een tweetal vormden met iemand met dezelfde achtergrond brachten 58 procent van hun tijd door met het andere kind, terwijl gemixte duo’s dat maar 44 procent deden. Ook spraken de kinderen met dezelfde achtergrond vier keer meer met elkaar dan de kinderen met een verschillende achtergrond.

Gevoelig voor verschil
Uit eerder onderzoek bleek ook al dat kinderen liever spelen met kinderen die hetzelfde spreken als zij. Kinderen hebben blijkbaar al op jonge leeftijd gevoel voor cultuur en verschillen tussen mensen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.