Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Persoonlijke aandacht onderscheidend voor ouders

Betrokkenheid en persoonlijke aandacht voor zowel het kind als voor zichzelf blijkt een belangrijke en onderscheidende factor in het geven van een hoge waardering. Dat blijkt uit analyse van 600 klantbeoordelingen over de 17 winnaars van een consumentenprijs per regio van Opiness.nl. Het reviewplatform reikte per regio prijzen uit aan de opvangorganisaties met de hoogste waardering van ouders.
De kwaliteit in de kinderopvang wordt in de ogen van ouders bepaald door de pedagogisch medewerker. Is ze lief? Ziet ze mijn kind?
De kwaliteit in de kinderopvang wordt in de ogen van ouders bepaald door de pedagogisch medewerker. Is ze lief? Ziet ze mijn kind? - Foto: Opiness

Bijna een derde van alle ouders gaf hoge cijfers voor de betrokkenheid en persoonlijke aandacht (30%) van de leidsters voor zowel de kinderen als ook de ouders zelf. Het tweede meeste belangrijke aspect in de reviews (18%) was het vertrouwen, het’ thuis voelen.’ Ouders gebruiken veelvuldig woorden gebruikt als ‘warm bad’, ‘warm welkom’, ‘warm nest’, ‘warm gevoel.’ Deskundig en vakkundig staat op de derde plaats (16%).

Lief

Opvallend is dat ouders het erg waarderen wanneer de kinderopvangorganisatie ruimte biedt voor creatieve ontplooiing (9%) en de medewerkers ‘lief ‘ zijn (8%). Tot slot scoorden de winnaars ook goed op transparant zijn en goede informatieverstrekking (7%).

Niet verbaasd

Marjet Winsemuis van Stichting Voor Werkende  Ouders: ‘Deze uitslag verbaast mij eigenlijk niet. De kwaliteit in de kinderopvang wordt in de ogen van ouders bepaald door de pedagogisch medewerker. Is ze lief? Ziet ze mijn kind? En dan is het helemaal fantastisch als die pedagogisch medewerker ook aandacht heeft voor de ouder. Dat is net dat stapje meer, als slagroom op de taart.’

De Regio Award Winnaars

De winnende kinderopvangorganisaties hadden het hoogste rapportcijfer in de regio en een gemiddeld gewogen aantal reviews in het afgelopen jaar
Regio winnaar Brabant:     KDV Pantomime in Helmond         9,5 (117 reviews)
Regio Winnaar Gelderland:     KDV de Toverfluit in Hedel         9,5 (121 reviews)
Regio Winnaar Zuid Holland:     KDV de Kattekop in Leiden          9,2 (217 reviews)
Regio Winnaar Noord Holland:  Peuterspeel zaal Lieveheersbeestje     8,8 (27 reviews)
Regio Winnaar Groningen:    BSO Schildersbuurt in Groningen     8,8 (311 reviews)
Regio Winnaar Friesland:    BSO de Brede School in Joure          8,1 (31 reviews)
Regio Winnaar Overijssel:    KDV de Rode bank in Raalte         8,4 (169 reviews)
Regio Winnaar Utrecht:        KDV Robinson in Maarssen        8,4 (44 reviews)

Op Opiness.nl staan alle winnaars vermeld met een uitgebreide omschrijving en foto’s. Lees meer over de kinderopvangorganisaties, de klantbeoordelingen en de reacties van de winnaars>>

Runners up

Kinderopvang organisaties met hoogste klantoordeel beloond met Certificaat ‘Aanbevolen door klanten’
Kinderdagverblijf Bloem in Amsterdam 8,7 (87 reviews)
KDV en BSO Het steigertje in Rotterdam  8,5 (313 reviews)
KDV De Vrije Vogels Laan van Chartroise in Utrecht 8,0 (256 reviews)
Mickey’s kinderopvang, Bergkwartier in Amersfoort 8,3 (28 reviews)
Kinderopvang Dribbel Matrix in Den Bosch  8,1 (123 reviews)
Kinderopvang Pinokkio in Maastricht 8,3 (263 reviews)
Bambino Kinderopvang, Provincialeweg in Dordrecht  8,5 (73 reviews)
KDV en BSO De kinderkamer in Alkmaar 8,1 (585 reviews)
Kindercentrum de Stoel, Pandora in Amstelveen  8,7 (32 reviews)

Opiness is een nieuw platform voor beoordelingen van ouders. Op de website Opiness.nl zijn al meer dan 125.000 reviews te lezen over 7000 kinderopvanglocaties. Het platform voorziet verschillende sectoren van klantbeoordelingen o.a. kinderopvang, apotheken, autobedrijven, energiebedrijven, auto- en zorgverzekeraars, telecom- en internetproviders en banken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.