Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pensioenfonds investeert in uniek kindercentrum

Pensioenfonds investeert in uniek kindercentrum

Een van de grootste aanbieders van kinderopvang zonder winstoogmerk, de SWK Groep, gaat met financiële ondersteuning van een pensioenfonds een groot kindercentrum bouwen in Zuid Holland.

Integraal kindercentrum
De investering zal zo’n 20 tot 35 miljoen euro bedragenen de verwachting is dat het centrum er binnen een tot twee jaar zal staan. Het integrale kindercentrum richt zich puur en alleen op activiteiten voor kinderen. Ad Doornveld, besuursvoorzitter van SWK is een groot voorstander van de integratie van onderwijs en buitenschoolse opvang: ‘Het is goedkoper omdat je de huisvesting deelt, en het is kwalitatief beter. En het is rustiger voor de kinderen. Wij gaan een echt kindercentrum bouwen. Alle onderdelen hebben een relatie met kinderen.’ Naast de kinderopvang zal er in het project ruimte moeten komen voor een basisschool, zorginstellingen, cultuur- en sportvoorzieningen.

Maatschappelijke stichting
Welk pensioenfonds de geldschieter van dit project is, wil SWK nog niet zeggen. Wel vraagt het fonds een aantrekkelijk rendement. Ondanks dat de stichting SWK zichzelf als een maatschappelijk bedrijf ziet, wordt ze veel benaderd door private bedrijven die willen participeren in SWK. Maar Ad Doornveld houdt de boot af: ‘aandelen zijn in principe niet te koop al praten we ook wel eens met investeerders. Verkoop is niet aan de orde.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.