Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peiling incidenten in de kinderopvang: doe mee en maak kans op een congreskaart

Steeds vaker komen er incidenten in de kinderopvangsector in het nieuws. Denk aan de peuter die bij een opvang in Zwolle in het water viel en zwaargewond werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Of het kindje dat overleed bij een kinderopvangorganisatie in Arnhem. Maar zijn er nu meer incidenten dan een paar jaar geleden? Of komt er alleen meer naar buiten? Om hier antwoord op te krijgen houdt KinderopvangTotaal een peiling. Doe jij ook mee?
Foto: neo tam via Pixabay

Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK, stelde eerder in een artikel op KinderopvangTotaal: ‘De toename van het aantal incidenten is geen vermoeden meer, maar een feit’. Jellesma is ervan overtuigd dat het overgrote deel van de professionals in de kinderopvangsector ‘z’n stinkende best’ doet om alles goed te doen, maar dat onder de druk van nu alles lastig wordt. ‘Een locatiemanager kan ook niet overal tegelijkertijd zijn. Met invalpoolen gaat het niet altijd even goed. Het is pompen of verzuipen, dáár komen de incidenten vandaan.’

Peiling

De redactie van KinderopvangTotaal wil via een korte peiling weten: herkennen professionals in de kinderopvangsector dit? En zo ja, wat zijn volgens jullie oorzaken van de incidenten én oplossingen om ze in de toekomst te voorkomen? Meedoen aan de peiling kost je maximaal 3 minuten. Onder de deelnemers verloten we 2 toegangskaarten voor de Masterclass Opvallend Gedrag van Kinderen op vrijdag 26 mei.

Vul hier de peiling in >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.