Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedagoog Bas Levering neemt afscheid

Bas

Pedagoog, docent, onderzoeker en lector Bas Levering neemt na 42 jaar afscheid. Ter gelegenheid wordt in het academiegebouw van de Universiteit Utrecht een afscheidssymposium georganiseerd gevolgd door een afscheidscollege van Bas Levering zelf.

Levering is vanaf 1972 als docent pedagogiek en filosofie verbonden aan de opleiding voor MO-pedagogiek in Utrecht. In 1988 promoveerde hij op het proefschrift ‘Waarden in opvoeding en opvoedingswetenschap’. Sinds 2004 is hij lector algemene pedagogiek aan de Fontys Hogescholen. Naast een politieke carrière in de provinciale politiek (PvdA) is hij hoofdredacteur van het magazine Pedagogiek in Praktijk.

Boeken
Daarnaast schreef hij ook veel boeken. Onlangs nog kwam het boek ‘Een kinderhand is gauw gevuld’ uit waarin hij gezegdes over opvoeden tegen het licht houdt. Andere titels van hem zijn ‘Het kind als spiegel van de beschaving’, ‘Grote pedagogen in klein bestek’ en ‘Kleine potjes hebben grote oren’. 

De toekomst
Tijdens het afscheidssymposium geven een tiental collega’s uit Nederland en Vlaanderen hun visie op de toekomst van de theoretische pedagogiek. Daarna gaat Bas Levering in zijn afscheidscollege in op de wijsgerige en historische pedagogiek.

Aanmelden
Het aantal plaatsen is beperkt. Wil je bij het afscheid van Bas Levering zijn? meld je uiterlijk 15 november aan door te mailen naar Madelon Pieper: m.pieper@uu.nl.

Bronnen: Universiteit Utrecht, Wikipedia
ANP Photo, Universiteit Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.