Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Partou stelt werknemers gerust

Als Estro failliet gaat, dan kan het andere grote kinderopvangorganisaties ook overkomen. Bij Partou, de tweede kinderopvangorganisatie van ons land qua grootte, krijgen ze veel verontruste telefoontjes van ouders. Reden genoeg voor bestuursvoorzitter van Partou Katinka Habermehl-Reuling om werknemers met een memo gerust te stellen. 'Navitas Capital is een stabiele aandeelhouder'.
Partou stelt werknemers gerust
Foto: ANP

Navitas Capital, van de familie Zeeman, is voor 100 procent eigenaar van Partou. Het Financieele Dagblad (FD) meldt dat Partou ook een lastige tijd achter de rug heeft met een daling van de bezette kindplaatsen met 13 procent en een verwachte krimp van 5 tot 10 procent voor 2014. ‘Maar, zegt Habermehl, ‘het gaat wel om een stabiele aandeelhouder die bereid is mee te werken om andere bedrijven over te nemen.’ Of ze daarmee doelt op Estro-locaties, wil ze niet zeggen.

Voor 130 Estro-locaties breekt een spannende maand aan. Kunnen de ouders en kinderen er ook na 31 juli terecht? De 250 andere Estro-locaties hebben al zekerheid. Zij gaan vanaf 1 augustus verder onder de nieuwe Britse eigenaar Smallsteps. Lees meer

Locaties sluiten

Bij Partou werken 3800 mensen op 350 locaties in heel Nederland. Daarmee is Partou (voorheen Kinderopvang Nederland) de op één na grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Het verschil met Estro is dat Partou niet gefinancierd is met bancaire schulden. ‘In 2013 heeft Navitas nog bijgestort om de onderneming door de moeilijke tijden te loodsen’, meldt het FD. Dat kon niet voorkomen dat ook Partou het afgelopen jaar 25 locaties moest sluiten en honderden mensen moest ontslaan.

2015 winstgevend

Habermehl kijkt enigszins positief naar de toekomst. Zij verwacht dat 2014 een overgangsjaar wordt en dat 2015 weer winstgevend wordt. Ze waarschuwt vooral voor de gevolgen van het wankele overheidsbeleid. ‘De kinderopvang wordt nu in hoog tempo afgebroken. Hier gaan we op langere termijn veel last van hebben. Het gaat bij professionele opvang ook om de sociale en emotionele ontwikkeling van een kind.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.