Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overgangsregeling peuterspeelzalen naar cao Kinderopvang geactualiseerd

Het peuterspeelzaalwerk gaat onder de cao Kinderopvang vallen. De cao-partijen kinderopvang en sociaal werk hebben een overgangsregeling opgesteld over de arbeidsvoorwaarden. Vanaf 1 augustus 2020 kunnen peuterspeelzaalorganisaties de overstap maken naar de cao Kinderopvang.
Fotolia

Het uitgangspunt van deze regeling is dat de medewerkers aanspraak houden op de hoogte van hun salaris. De overgangsregeling wordt opgenomen in beide cao’s. Met het oog daarop is de tekst van de overgangsregeling na een extra juridische toets geactualiseerd.

Vanaf 1 augustus 2020 kunnen peuterspeelzaalorganisaties de overstap maken naar de cao Kinderopvang aan de hand van de afspraken uit deze overgangsregeling. Dit kan tot uiterlijk 1 maart 2021. Als de overstap plaatsvindt na 1 augustus 2020, wordt deze datum de peildatum voor onder andere de berekening van de compensatietoeslag en eventueel de persoonlijke toeslag. De opbouw van het loopbaanbudget (LBB) en individueel keuzebudget (IKB) stopt ook op de datum van de overstap.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.