Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders zoeken hulp bij Opvoedpoli

Ouders wenden zich steeds vaker tot de Opvoedpoli als zij opvoedvragen of -problemen hebben. Volgens oprichtster Linda Bijl speelt de crisis hierin een rol. Steeds meer kinderen groeien op in armoede waardoor problemen thuis toenemen en ouders hun prioriteit leggen bij het oplossen van financiële problemen.
Ouders zoeken hulp bij Opvoedpoli
Foto: ANP Photo

Het aantal mensen dat aanklopte, steeg het afgelopen jaar met 43 procent. In 2011 namen ingeveer 7000 mensen contact op met de Opvoedpoli. In 2012 waren het er 3000 meer. Er zijn de afgelopen jaar dan ook meer Opvoedpoli’s bijgekomen. Na Amsterdam kunnen ouders ook terecht in Den Haag, Utrecht, Zwolle en Enschede.

Spijbelen of gedragsproblemen

De Opvoedpoli bestaat sinds 2008. Het bureau biedt hulp aan ouders die met opvoedproblemen zitten. Bijvoorbeeld als zij een spijbelend kind hebben er er geen raad mee weten of als een kind lastig gedrag vertoont waar een ouder geen antwoord op heeft. In een gesprek wordt gezocht naar een oplossing. Volgens Bijl hebben ouders veel behoefte aan een plek waar je direct terecht kunt met problemen.

Prioriteit

Bijl denkt dat problemen zich opstapelen bij gezinnen in deze crisistijd. Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit, stijgt. Ouders leggen hun prioriteit bij het oplossen van financiële vraagstukken en niet bij de opvoeding van hun kind. Soms komen ouders vanuit zichzelf bij de Opvoedpoli, maar zij zijn vaak doorgestuurd door de huisarts of Bureau Jeugdzorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.