Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders zijn verdeeld over vier dagen gratis kinderopvang

Bert Bukman

Slechts een kleine meerderheid van de ouders in Nederland vindt dat de kinderopvang vier dagen per week gratis beschikbaar moet zijn. Dat is een van de conclusies van de kieswijzer van Ouders & Onderwijs en Stichting Voor Werkende Ouders.

minder-vraag-naar-buitenschoolse-opvang-dan-voor-lockdown
Konstantin Yuganov / stock.adobe.com

Slechts 52 procent van de ouders is voorstander van vier dagen gratis opvang per week, blijkt uit het onderzoek, terwijl 43 procent er tegen in en 5 procent geen mening heeft.

Marjet Winsemius, directeur van Stichting Voor Werkende Ouders, is verbaasd over deze uitkomst en heeft navraag gedaan. ‘Dan hoor je toch dat veel ouders het idee van vier dagen gratis opvang als een verplichting zien,’ zegt ze in het AD. ‘Ook vragen ze zich af ten koste van wat zo’n regeling zou gaan.’

Twee gratis dagen?

Volgens Winsemius zouden wellicht veel meer ouders de stelling hebben gesteund bij minder gratis dagen, bijvoorbeeld twee.

In totaal vulden ruim 46.000 ouders de kieswijzer in. Over andere zaken bestond meer eensgezindheid. Een kind dat bijles nodig heeft, moet dit volgens 86 procent van de ouders altijd zonder extra kosten via de school kunnen krijgen. Een maximum aan de klassengrootte is voor maar liefst 91% van de ouders een must.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.