Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders zedenzaak houden vast aan schadeclaims

schadeclaim

Ouders van kinderen die slachtoffer zouden zijn geworden van Robert M. hebben woensdag bij monde van advocaat Richard Korver onverkort vastgehouden aan de schadeclaims die zij eerder hebben ingediend.

Ouderwetse opvatting
Korver reageerde ter zitting op kritische uitlatingen van de advocaten van M. en diens medeverdachte en echtgenoot Richard van O. Volgens de raadsman hebben zijn vakbroeders die de twee verdachten bijstaan een ouderwetse opvatting over rechten van slachtoffers in het strafproces en hanteren zij ‘drogredenen’ in hun pogingen de claims van tafel te krijgen.

Vervanging van meubilair
Korver vertegenwoordigt tientallen bij de zaak betrokken ouderparen. Het door hen gezamenlijk aan smartengeld gevorderde bedrag gaat de 1 miljoen euro ruim te boven. De claims voor materiële schade lopen sterk uiteen. Korver hekelde de uitlatingen van de advocaat van Van O., die onder meer bezwaar heeft gemaakt tegen vergoeding van herinrichting van woningen. Korver wees erop dat dit ging om vervanging van meubels waarop kinderen zijn misbruikt.

Laatste dag
Vrijdag is de laatste dag van de behandeling van de zaak. Het Openbaar Ministerie zal dan reageren op de pleidooien van de advocaten van de verdachten. Het OM heeft 20 jaar cel en tbs tegen Robert M. geëist. Zijn advocaten hebben de rechtmatigheid van het bewijs in twijfel getrokken en voor vrijspraak gepleit. Tegen Van O. is 12 jaar celstraf geëist.

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.