Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders met cruciaal beroep krijgen toch rekening extra uren noodopvang

Anders dan de bedoeling is, krijgen ouders met een cruciaal beroep soms toch de rekening gepresenteerd voor extra uren noodopvang. De brancheorganisaties dringen erop aan om dit anders aan te pakken.
euro, geld, boekhouding, ouders, laptop
© Wayhome Studio / stock.adobe.com

Ouders met een cruciaal beroep mogen tijdens de lockdown extra uren noodopvang vragen aan hun kinderopvangorganisatie. De brancheorganisaties doen een dringende oproep om deze extra uren niet te factureren als er binnen de locatie en de personeelsbezetting ruimte is, omdat andere ouders hun kinderen thuishouden.

Aangepaste Q&A

Momenteel ontvangt het ministerie van SZW echter signalen dat ouders toch een rekening voor deze extra uren noodopvang ontvangen. Het uitgangspunt moet echter zijn dat de extra uren niet gefactureerd worden. De Rijksoverheid heeft om die reden de Q&A hierop aangepast, zodat hier minder onduidelijkheid over bestaat.

Net als tijdens de vorige lockdown doen de brancheorganisaties een dringend  beroep op de kinderopvang om ouders die geen gebruik kunnen maken van de opvang, het gedeelte boven de kinderopvangtoeslag (KOT) te vergoeden. Lees hier het hele verhaal