Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ouders hebben vertrouwen in medewerkers de Puntmuts

Onlangs vond een bijeenkomst voor ouders van kinderdagverblijf de Puntmuts, voorschool de TamTam en bso de Wigwam plaats. De veroordeelde zedendelinquent Sytze van der V. is in de buurt van deze locaties komen te wonen. Ouders hadden veel vragen, maar spraken ook hun vertrouwen in Stichting Kinderopvang Amersfoort en de Puntmuts uit.
Ouders hebben vertrouwen in medewerkers de Puntmuts
Foto: ANP

Dat ouders veel vertrouwen hebben, bleek maandag al. Stichting Kinderopvang Amersfoort laat weten dat alle ouders hun kinderen gisteren gewoon naar de opvang hebben gebracht. De ouders bleken op de bijeenkomst blij te zijn met de twee aanwezige wijkagenten. Hun zichtbaarheid in de wijk is groot en ze zijn volgens ouders goed aanspreekbaar.

Onbegrip

Onder de ouders heerst vooral veel onbegrip over het feit dat Van der V. zich zomaar kon vestigen in de Puntenburg. Dat bleek uit de bijeenkomst. Burgemeester Bolsius vertelde de ouders dat hij niets anders kan doen dan overtuigingskracht kan inzetten om Van der V. te bewegen om een geschiktere woning te vinden of te aanvaarden.

De directie van De Puntmuts vindt de nieuwe woonplaats van de veroordeelde pedoseksueel Sytse van der V. ongeschikt. Van der V. vestigde zich boven het kinderdagverblijf. Lees meer

Ouderavond

Namens GGD Midden Nederland was orthopedagoge Elzeline Strijker aanwezig op de bijeenkomst. Zij gaf aan ouders mee dat de kinderen zullen aanvoelen dat er iets aan de hand is. Het is volgens Strijker goed om de vragen van kinderen te beantwoorden op een manier die bij hun leeftijd past. Strijker bood aan om een ouderavond te beleggen, waarbij uitgebreid wordt ingegaan op hoe je als ouder kinderen wapent en weerbaar maakt.

Verhuizen

De grote vraag die onder ouders nog heerst, is of Van der V. op korte termijn verhuist. Burgemeester Bolsius gaf aan hiermee bezig te zijn, maar kon geen concreet antwoord geven.

1 REACTIE

  1. Lijkt me niets meer dan normaal dat ouders vertrouwen houden in betreffend kdv. Het zijn de gemeente A’foort en Nederlandse overheid die blunderen in deze!! In hen zou men geen vertrouwen meer moeten hebben!! Hoe kan het dat zo’n figuur ‘onzichtbaar wordt’ en zichzelf vervolgens zomaar kan vestigen zelfs maar in de buurt van -laat staan boven!- een kindcentrum!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.